dinsdag 29 november 2016

Winterbanden eisen

Winterbanden eisen

Als de maximumsnelheid van de winterbanden lager is dan die van de auto, moet op het dashboard binnen het . Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en bovendien een ander profiel. Het symbool zelf geeft slechts minimale eisen op sneeuw weer. Het profiel van winterbanden is bij aankoop dieper dan dat van zomerbanden. Niet gek, want in de winter is grip extra belangrijk als je op gladde of . Maar wat betekenen de nieuwe regels voor .

Winterbanden eisen

Voor examineren op winterbanden moeten winterbanden minimaal millimeter profiel hebben, de letters MS bevatten en het sneeuwvloksymbool. Over winterbanden bestaat veel onduidelijkheid. Wat is het verschil met zomerbanden?


Welke regels gelden in het buitenland? In de winter is het verstandig om winterbanden onder je auto te hebben, voor meer grip bij sneeuw en ijzel. Daar ben je verplicht om tijdens winterse omstandigheden met winterbanden te rijden.


Doe je dit niet, dan kun je zomaar een flinke boete . Hoe zit dat nou precies met winterbanden , zijn die nou wél of niet.

Lees in dit artikel of jouw auto aan de eisen voldoet! Belangrijkste verandering is dat . Je zou zeggen een winterband is een winterband , maar dat is niet het geval. Deze moet namelijk aan een aantal . Ieder weertype stelt andere eisen aan de banden. In de winter bieden winterbanden dan ook een sterk verbeterde grip op de weg, is uw remweg . De grote voordelen van winterbanden zijn algemeen bekend.


Maar aan welke eisen moet een winterband nu precies voldoen? De wettelijke minimale profieldiepte van uw banden (zowel winterbanden als zomerbanden) mag niet minder zijn dan millimeter. De minimale profieldiepte van de banden moet tijdens het.


Kennelijk heeft de Duitse overheid besloten de regels voor het gebruik van winterbanden aan te scherpen. Waarom presteren winterbanden nu zoveel beter in de winter dan zomerbanden ? Europese eisen voor winterbanden. Dit meldt Transport en Logistiek . De plicht geldt voor zowel personenwagens als bedrijfsvoertuigen. Hierbij de gestelde eisen op.


Nederlanders kennen strengere regels voor winterbanden niet.

Winterbanden eisen

Duitsland scherpt de regels voor winterbanden aan. De wet stipuleert dat de volgende banden aan die eisen voldoen: banden met . Alle actuele informatie over de wettelijke verplichtingen van winterbanden in. Deze heeft goede eigenschappen in de sneeuw dat hij aan alle eisen voldoet.


Er zijn echter strengere regels voor . Deze hogere eisen gelden namelijk ook voor buitenlanders die met een. Er geldt geen speciale wettelijke periode waarin de winterbanden. De APK keuringseisen nader toegelicht met extra aandacht voor winterbanden. Wanneer winterbanden vervangen en hoe zit het met de APK . Organisaties als de ANWB brengen ieder. De band voldoet dan aan minimale eisen op sneeuw.


Klanten bevestigen: winterbanden van Continental bieden. De winterband voldoet aan de eisen voor zware sneeuwbanden en is vooral . Mocht u worden aangehouden en de auto voldoet niet aan de eisen die . Ook voor winterbanden gelden internationaal allerlei afspraken. Bij zulke eisen kunt u maar beter winterbanden gebruiken en sneeuwkettingen bij u hebben.


Het kan zeer vervelend zijn als u een bergpas moet doorkruisen en. Friesland Lease stelt de hoogste eisen aan uw leaseauto, ook als het om de banden gaat. Wij kiezen voor optimale veiligheid onder alle omstandigheden.


Bekijk hier het complete overzicht. Het is veilig als ze dat in de wintermaanden op winterbanden doen. Zomerbanden hebben namelijk minder grip op de weg waardoor de . Ze worden altijd aangeraden voor de wintermaanden, ook al zijn er in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts