vrijdag 21 oktober 2016

Herstel na netvliesoperatie

Lees hier alle informatie over de procedure, het herstel en de nazorg van een operatie. Het herstel van het zicht na een netvliesoperatie is bijna altijd goed. In de eerste maanden na de operatie treed meestal verder herstel op van het zicht. Meestal zal het gezichtsveld zich vrijwel volledig herstellen. Zoals bij iedere operatie kan ook na een netvliesoperatie een nabloeding of infectie optreden.


U dient er rekening mee te houden dat het herstel tot wel drie maanden na de operatie . De arts komt na een netvliesoperatie vaak met adviezen en maatregelen. De gehele herstelperiode na een netvliesoperatie duurt gemiddeld enkele maanden. Na de netvliesoperatie wordt het glasvocht tijdens de operatie vervangen door een speciale.


Na de vitrectomie wordt het oog gevuld met gas of olie en vaak wordt daarbij ook een cerclage. Dit is belangrijk voor goed herstel. Ook moet u enige tijd oogdruppels gebruiken en worden er tot maanden na de operatie meerder controles op de polikliniek . Na de operatie moet u uw ogen een aantal weken druppelen. Dit moet na maanden weer verwijderd worden ! De oogarts bepaalt voor welke operatie gekozen wordt.


Het zicht kan tot maanden na de operatie verbeteren. Om een maculagat te verhelpen is een netvliesoperatie nodig. Heeft het netvlies eenmaal losgelaten dan kan dit niet meer worden hersteld.


Gas en olie worden gebruikt om het netvlies na de operatie enige tijd steun te . Het effectieve herstel na vitrectomie zou in een grotere studie onderzocht moeten worden bij patiënten met enkel een lage preoperatieve gezichtsscherpte. Andere minder voorkomende vormen van een netvliesloslating ontstaan na een. Overigens kan het herstel na een netvliesoperatie wel tot een half jaar duren. U kunt na de operatie niet autorijden. De dag na de operatie komt u op controle.


U begint de dag na de operatie met oogdruppels. Pijn doet mijn oog niet, de eerste dagen na de operatie waren wel. In ongeveer van de gevallen wordt, soms na meerdere operaties, een. Wel is het zicht van patiënten na de operatie vaak minder goed dan.


Bij deze wijze van herstel van netvliesloslating wordt een gasbel (SFgas) in het oog. Dat wil zeggen, het geopereerde oog wordt bijziender na de operatie. Heeft u na het lezen nog vragen, stelt u deze gerust aan uw oogarts of aan de. Vandaag is de eerste controleafspraak na de tweede operatie. Meestal gebeurt het omdat er tijdens het herstel meer bloed naar het slijmvlies van het oog . Om dit te behandelen is nog een netvliesoperatie noodzakelijk.


Als je aan het andere oog een netvliesloslating hebt gehad. Als je bij een ongeluk een klap tegen je hoofd of je oog hebt . Na verdoving met oogdruppels wordt een probe op het oog geplaatst waarna er. Mensen bij wie de netvliesloslating met succes werd behandel kunnen na de ingreep terug zien. De meeste mensen herstellen zo goed dat ze opnieuw . Indien echter de macula reeds meer dan één week voor . Ook na een staaroperatie of een ernstig oogletsel is het risico toegenomen.


Ernstige letsels kunnen niet hersteld worden en leiden tot een definitieve . Daarnaast zetten we een aantal praktische zaken en nuttige informatie voor u op een rij. Vaak zal het herstel van de gezichtsscherpte beperkt zijn. Gezichtsvermogen collega Arif hersteld na ingreep vitreoretinaal-chirurgen.


Indien nodig worden de netvliesoperaties gecombineerd met een staaroperatie. Waarom vind u het een probleem na uw netvliesoperatie ? Waar bent u precies bang voor? Uw arts kan u toch duidelijk voorlichten hierover. Na de staaroperatie: ik weet de volgorde van mijn druppelschema niet meer? Ja dat kan, echter adviseren we wel om in het hersteltraject in de buurt te zijn . Promotie: Functioneel herstel na vitreoretinale chirurgie.


Laura Scheerlinck onderzocht twee netvliesaandoeningen: het epiretinale membraan . Ik ben en ben 2x geopereerd aan een netvliesloslating en heb al ontelbare laserbehandelingen gehad. Zijn er nog meer mensen die dit .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts